Hlavní obsah

Tchajwanské děti nutili v kurzu polykat oheň

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taipei

Úřady na Tchajwanu vyšetřují školu ve městě Tainan. Její vedení údajně mimo jiné nutilo školáky, včetně těch šestiletých, polykat oheň. Mělo to z nich udělat odvážné lidi, uvedla tamní televize TVBS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve výukovém centru prý nutili děti polykat oheň a chodit po střepechVideo: Reuters

 
Článek

Vyšetřování podnítili rozhořčení rodiče, který za pětidenní kurz pořádaný školou zaplatili 9000 tchajwanských dolarů (téměř 5000 korun). Vyšetřovatelé mají k dispozici také videozáznam, na němž učitelka zapálenou louč sama váhavému školákovi strká do úst.

Polykání ohně nemělo být jedinou nebezpečnou disciplínou - školáci se údajně nevyhnuli ani chůzi naboso po žhavém uhlí či štípání dříví holýma rukama.

Kurz prý zaštiťuje samozvaný mistr hypnózy, který tvrdí, že umí v dětech nebývale rozvinout jejich potenciál a učinit je odvážnějšími. Zatímco nařčení ze zneužívání dětí policie vyšetřuje, už nyní je podle agentury AFP jasné, že se škola nevyhne pokutě - neměla k provozování licenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám