Hlavní obsah

Nejméně 21 mrtvých při srážce vlaků v Indii

Dillí

Nejméně 21 lidí zahynulo ve středu ráno na severu Indie při srážce dvou vlaků. Expresní vlak jedoucí do Dillí narazil u města Mathura do osobního vlaku, který stál na červenou. Dalších 17 lidí utrpělo zranění. Podle agenturních zpráv desítky lidí zůstaly několik hodin uvězněny ve vagonech.

Článek

Expresní vlak narazil přímo do posledního vagonu stojící soupravy, který byl vyhrazen pro ženy a invalidní cestující, a byl zcela zdemolován. Při mohutném nárazu lidé spící na horních lůžcích popadali na podlahu. Záchranáři museli použít autogenu k rozřezání trosek, aby mohli uvězněné pasažéry vyprostit. To se jim podařilo až po sedmi hodinách. Z 19 zraněných převezených do nemocnice dva nakonec nepřežili.

Mezi oběťmi nejsou žádní cizinci, sdělil mluvčí místní policie. Do Agry jezdí zástupy turistů především kvůli mauzoleu Tádž Mahal.

Foto: K. K. Arora, Reuters

Mluvčí policie v Agře ležící 210 kilometrů jihovýchodně od Dillí televizi CNN-IBN řekl, že ke srážce došlo v 05:30 místního času (02:00 SELČ). Cílem obou vlaků bylo hlavní město Dillí.

Úřady zatím nezjistily přesné příčiny nehody.

Foto: K. K. Arora, Reuters

Nehody na rozsáhlé železniční síti v Indii, která patří k největším na světě, jsou poměrně běžné. Většina ze zhruba 300 nehod na indických železnicích ročně je způsobena špatnou údržbou. Indické vlaky denně přepraví kolem 18,5 miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám