Hlavní obsah

Nejpřitažlivějším lídrem je Tymošenková, na chvostu jsou papež a vůdce KLDR

Právo, vpl

Ukrajinská premiérka Julia Tymošenková je nepřitažlivějším politickým lídrem na světě. Tento titul získala v internetovém hlasování na blogu Hottest Heads of State (Nejvíc sexy lídři států), jehož výsledky v sobotu zveřejnil britský deník The Daily Telegraph. Český premiér Jan Fischer se umístil na 167. místě ve 172členném žebříčku.

Článek

Spolu s předsedkyní ukrajinské vlády do trojice nejúspěšnějších pronikli norský premiér Jens Stoltenberg a bhútánský král Džigme Khesar Namgjel Vangčuk.

Americký prezident Barack Obama se vyšplhal na 15. místo, tedy nejvýše z lídrů skupiny G8. Za ním se na 18. místě umístil ruský premiér Vladimir Putin, francouzský prezident Nicolas Sarkozy byl oceněn jako 28. nejatraktivnější. Italský ministerský předseda Silvio Berlusconi se zařadil na 65. místo před britského premiéra Gordona Browna (84).

První desítka nepřitažlivějších politiků
1. Julia Tymošenkováukrajinská premiérka
2. Jens Stoltenbergnorský premiér
3. Džigme Khesar Namgjel Vangčukbhutánský král
4. Joseph Kabilaprezident Demokratické republiky Kongo
5. Cristina Kirchnerováargentinská prezidentka
6. Rafael Correaekvádorský prezident
7. Henrilucemburský velkovévoda
8. Roosevelt Skerritpremiér Dominikánské republiky
9. Gloria Macapagalová - Arroyováfilipínská prezidentka
10. Bamir Topialbábský prezident

Angela Merkelová nedosáhla příliš potěšujícího výsledku - obsadila 109. příčku. Dvanáctý skončil běloruský prezident Alexandr Lukašenko, 125. maďarská hlava státu László Sólyom, 146. slovenský premiér Robert Fico.

Na posledním 172. místě skončil vůdce komunistické Severní Koreje Kim Čong-il. O příčku výš se dostal papež Benedikt XVI.

Reklama

Výběr článků

Načítám