Hlavní obsah

Dítě i s kočárkem sjelo pod kola vlaku

Melbourne

V tragédii se mohl proměnit incident, který se stal ve čtvrtek na železniční stanici v australském Melbourne, v městské části Ashburtonu. Matce zde z rukou vyklouzlo madlo kočárku a ten i s dítětem sjel přímo pod projíždějící vlak. Chlapeček však jako zázrakem vyšel z nehody jen s boulí na hlavě. Celou událost zachytily bezpečnostní kamery.

Článek

Matka s kočárkem čekala na vlak a na nástupišti se postavila tak, aby měla dveře soupravy při nastupování co možná nejblíže. Kočárek jí však vyklouzl z rukou a sjel přímo pod přijíždějící vlak, který ho před sebou tlačil 30 metrů.

„Dítě se praštilo do hlavy a bylo rozrušené, když jsme přijeli,“ řekl jeden ze záchranářů Jon Wright poté, co se sanitkou dorazili na nádraží. Podle něj už v té době matka držela syna v náručí a chlácholila ho. „Naštěstí byl chlapec v kočárku připoután, což mu zřejmě zachránilo život,“ dodal Wright.

„Strojvůdce použil všechny brzdné systémy, které měl k dispozici,“ uvedl seržant Michael Ferwerda z dopravní policie, která dohlíží na bezpečnost provozu. Podle něj jsou podobné události na nádražích poměrně běžné a většinou nekončí šťastně. „Lidé by měli dodržovat předpisy,“ zdůraznil Ferweda. Zejména rodiče by měli na své děti dohlížet, dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám