Hlavní obsah

Teenagerky v Hongkongu nabízejí sex, aby měly na značkové oděvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Středoškolačky v Hongkongu chodí na placené schůzky se staršími muži, aby měly na drahé značkové oblečení a necítily se špatně mezi svými vrstevníky. O praxi píše CNN, která zpovídala jednu takovou dívku. Dívky chodí na placené schůzky, byť vědí, že často končí sexem a jedna z těchto dívek byla zabita.

Foto: TYRONE SIU, Reuters

V Hongkongu je velký zájem o drahé oblečení a značkové doplňky.

Článek

Nyní devatenáctiletá dívka používající pseudonymu Sze CNN řekla, že s touto praxí začala v šestnácti. Většina jejích spolužaček z dívčí třídy dělala přesně totéž a ona jim záviděla, že mají značkové oděvy i tašky nebo drahou kosmetiku. Tu si kupovaly právě za příjmy ze schůzek. Protože Sze je chtěla taky, spolužačky jí doporučily, na jaký chat jít. Problém sehnat zákazníky neměla.

„Mým prvním zákazníkem byl obyčejný asi čtyřicetiletý muž. Vynechali jsme večeři a šli rovnou do hodinového hotelu,“ vzpomíná Sze. „Trochu jsem se obávala, ale věděla jsem, že je to jediný způsob, jak bych mohla získat peníze. Tento zákazník nebyl špatný, měli jsme jen sex, on zaplatil a odešel. Myslela jsem si, že jsou to snadno vydělané peníze, a to je důvod, proč jsem v tom pokračovala," dodala.

Dívka byla na placené schůzce zavražděna

Sze si ale uvědomovala, jak špatně to může dopadnout. Loni byla šestnáctiletá dívka brutálně zavražděna 24letým mužem, který si s ní sjednal placenou schůzku. Zabil ji, rozporcoval a ostatky spláchl.

Sze se proto snaží domluvit podmínky už ve chvíli, kdy si s klientem volá. Za schůzku požadovala 350 dolarů a předem si dohadovala, jak dlouho potrvá. Připustila ale, že občas klienti dohodu nechtěli dodržet, požadovali styk bez kondomu nebo delší kontakt.

Dívky se nepovažují za prostitutky

Přestože vše připomíná zcela běžnou praxi prostitutek, tyto dívky nemají pocit, že placené schůzky jsou prostitucí, tvrdí místní sociální pracovnice Čchu Tchak-čchoi. „Dívky si to o sobě nemyslí, protože se domnívají, že s tím mohou kdykoli přestat. I když se s mužem sejdou, pokud se jim nelíbí, mohou říci, neudělám to a odejít. Myslí si, že to mají pod kontrolou.“

Realita však ukazuje opak. Sze to dělala už tři roky. Nakonec jí pomohla sociální pracovnice, když jí ukázala, že v Honkongu je možné si vydělat peníze i jinak. To už byla Sze v komplikované situaci, kdy mohla skončit jako běžná prostitutka, ztratila sebeúctu a měla několik nepředvídatelných zákazníků. Její spolužačky však v praxi pokračují dále.

Čchu se nyní snaží pomoci dvaceti dívkám, aby s tím skončily. Zdůrazňuje, že se situace během posledních dvou let zhoršila a počet dívek, které si takto přilepšují, přibývá. Mnohé jsou velmi mladé. Jedna dívka podle ní začala chodit na placené schůzky, když ztratila svůj mobilní telefon. To jí bylo 14. Rodiče jí nový mobil nechtěli koupit. Protože jí peníze z prvních schůzky nestačily na drahý mobil, šla na další schůzku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám