Hlavní obsah

V Pákistánu vybuchla bomba u kanceláře OSN, tři mrtví

– Islámábád • Aktualizováno
Novinky, DPA, BBC,

Mohutná nálož explodovala v pondělí v pákistánském hlavním městě Islámábádu. Poškodila kancelář Světového potravinového programu OSN, uvedla BBC. O život přišly dvě Pákistánky a Iráčan. Dalších šest osob bylo zraněno. Podle policie zaútočil sebevražedný atentátník, který je také po smrti.

Foto: Reuters

Trosky na místě atentátu. Ilustrační foto

Článek

„Bomba explodovala u kanceláře OSN v Islámábádu. Tři zranění byli převezeni co nejrychleji do místní nemocnice,“ potvrdil AFP atentát v budově OSN policista Tárik Mahmúd z jednotky rychlého nasazení.

„Byla to exploze bomby. Prověřujeme, zda nešlo o sebevražedný útok,“ dodal. Vyšetřování později potvrdilo, že útok spáchal sebevražedný atentátník.

Policie našla na místě hlavu a nohy sebevražedného atentátníka, jehož věk odhaduje na 22 až 25 let.

Vyšetřování má ukázat, jak se muži podařilo dostat do budovy, která je podobně jako další podobná zařízení a velvyslanectví v pákistánské metropoli z bezpečnostních důvodů mohutně opevněna a přísně střežena. Je vybavena i zařízeními na detekci kovů a nebezpečných látek.  

DPA uvedla, že výbuch byl mimořádně silný, část stěny kanceláře byla rozervána. Podle posledních údajů si atentát vyžádal tři mrtvé a šest zraněných. Lékař z vládní nemocnice v Islámábádu Wasím Chawaji potvrdil, že zahynul jeden cizinec. Je jím Iráčan.

Lékařské zdroje upozornily, že zranění jsou ve vážném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám