Hlavní obsah

Počet obětí na sibiřské elektrárně vzrostl na 74

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ve středu ruští záchranáři oznámili, že nalezli tělo 74 obětí srpnové katastrofy v největší ruské vodní elektrárně Sajano-Šušenská. Oběť se podařilo už identifikovat. Podle agentury RIA Novosti je ještě nezvěstná nejméně jedna žena. Celkový počet obětí však oficiálně ještě zveřejněn nebyl.

Článek

„Dnes nalezli tělo 74. oběti. Už bylo identifikováno,“ uvedl vedoucí vyšetřovacího oddělení ze sibiřského federálního okruhu Vladimir Anufrijev. Dodal, že jedna žena je dál nezvěstná.

Zatím se nepodařilo zjistit, co způsobilo neštěstí ve vodní elektrárně, kdy voda náhle zaplavila místnost s jednou z deseti turbín. Tvrzení čečenských teroristů, že šlo o jejich čin, vyšetřovatelé nepotvrdili. Mohl explodovat olej v transformátoru nebo se náhle zvýšit tlak v přívodním potrubí. Na vině mohl být i únavový lom.

Elektrárna v přehradě na Jeniseji má deset bloků o celkovém výkonu 6400 MW. Přehrada má hráz dlouhou 1066 metrů, vysoká je 245 metrů. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám