Hlavní obsah

Počet obětí zemětřesení na Jávě překročil stovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Silné zemětřesení, které minulý týden zasáhlo indonéský ostrov Jáva, si vyžádalo přes sto obětí na životech. Potvrzeno je už 74 obětí, ale čeká se, že mrtvých je i 34 lidí, kteří zůstávají nezvěstní po sesuvu půd. Pátrání po nich stále pokračuje.

Foto: Supri, Reuters

Záchranář na místě sesuvu půdy v Cikangkarengu

Článek

Pokračuje pátrání po 34 lidech, kteří zůstali pohřbeni pod sesuvem půdy ve vesnici Cikangkareng asi 130 kilometrů jižně od hlavního města Jakarty. "Pátrání probíhá ručně, jen s pomocí psů. To vyžaduje hodně času," sdělil mluvčí agentury pro odstraňování následků katastrof Priyadi Kardono.

Sesuv vyvolalo středeční zemětřesení o síle sedmi stupňů Richterovy stupnice. "Živel připravil 88 000 lidí o střechu nad hlavou, 54 000 budov a domů bylo poškozeno,“ řekl také Kardono.

Otřesy měly nejhorší následky od roku 2006, kdy zemětřesení o síle 7,7 stupně na Jávě zabilo více než 600 lidí. Pocítili je obyvatelé až v Jakartě a na ostrovech Bali a Sumatra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám