Hlavní obsah

Ochranka na americké ambasádě pořádala divoké večírky

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová nařídila vyšetřování činnosti soukromé ochranné agentury, která zabezpečovala velvyslanectví USA v Kábulu. Stalo se tak poté, co jí organizace Project on Government Insight předala dokumenty svědčící o obscénních večírcích, které měli najmutí strážci pořádat.

Článek

Součástí desetistránkové zprávy jsou i fotografie a video zachycující opilé bezpečnostní pracovníky s prostitutkami či různé ponižující skupinové iniciační praktiky.

Clintonová má k dispozici také e-mail od strážce, který v Kábulu působí i v současnosti. Popsal v něm scény močení na lidi nebo pojídání brambůrků a popíjení vodky z hýžďových partií těla. Dodal, že organizátoři večírků ostatní pracovníky zastrašovali.

Organizace Project on Government Insight uvedla, že se večírky pořádaly téměř každý týden.

V centru nařčení je firma ArmorGroup, která je součástí skupiny Wackenhut, jedné z největších soukromých bezpečnostních organizací ve Spojených státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám