Hlavní obsah

Po pádu airbusu u Komor žilo víc lidí, tvrdí přeživší dívka

Právo, vpl

Po zřícení jemenského letadla Airbus A310 do Indického oceánu u Komorských ostrovů zůstalo naživu určitou dobu několik lidí. Potvrdila to Bahia Bakariová (13), která jako jediná katastrofu ze 30. června přežila.

Foto: Profimedia.cz

Třináctiletá Bahia Bakariová, která jako jediná přežila pád airbusu u Komorských ostrovů.

Článek

„Zahlédla jsem něco jak blesk a pak už jsem se zřítila do moře. Ve vodě byli naživu ještě další. Slyšela jsem naříkat ženy, prosily o pomoc, avšak neviděla jsem je,“ řekla britskému listu Daily Mirror francouzská školačka, která prožila 13 hodin ve vodách plných žraloků, než ji záchranáři vytáhli.

"Snažila jsem se k nim připojit, abych nebyla sama, ale bylo to tak těžké. Cítila jsem se tak unavená," řekla listu. Přiznala se, že si myslela, že někde jinde plavou další lidé a trosky. „Říkala jsem si: maminka si teď o mě dělá starosti“.

Držela se zoufale největší trosky letounu a druhý den si řekla: „Nenajdou mě“. Když pak zaslechla spásonosné hlasy záchranářů, myslela si, že se jí to zdá.

Smutná Bahia si vybavila, jak se dozvěděla o smrti matky Azizy, která seděla vedle ní v letadle. „Psycholog v nemocnici mi řekl: Jsi jediná, kdo ze 152 lidí přežil." uvedla pro list.

Reklama

Související témata:

Související články

Pád airbusu přežilo dítě

Týmům pátrajícím po pasažérech jemenského letadla, které se v noci z pondělí na úterý zřítilo do Indického oceánu u Komorských ostrovů, se podařilo zachránit...

Výběr článků

Načítám