Hlavní obsah

Malajsie odložila bičování modelky kvůli ramadánu

Novinky, alt
Kuala Lumpur

Malajsijské úřady odložily trest pro dvaatřicetiletou Kartiku Shukarnovou. Žena byla odsouzena k bičování za to, že před dvěma lety pila na veřejnosti alkohol. Úřady rozhodly, že trest bude vykonán až po konci muslimského svátku ramadán. Shukarnová přitom žádala, aby byla potrestána co nejdříve.

Článek

Chce také, aby rány dostala na veřejnosti. Bude první ženou, na které bude tento trest vykonán. Jinak je bičování v Malajsii, která uplatňuje i právo šaría, běžným trestem. Používá se například při odsouzení ze znásilnění. U konzumace alkoholu je ale tento verdikt první.

Trest měl být vykonán v pondělí, k domu pro ni přijelo auto a vezlo ji do věznice ve státě Pahang. Tam se ale otočilo a odvezlo ženu zpět domů. Úředníci podle CNN dostali informaci, že trest se odkládá.

Foto: Zainal Abd Halim, Reuters

Kartika Shukarnová

Žena před dvěma lety pila pivo v hotelovém baru. Je muslimského vyznání a ti mají v zemi pití alkoholu zakázáno. Muslimové tvoří asi 60 procent obyvatel. Na obyvatele Malajsie, kteří nevyznávají islám, se restrikce nevztahují.

Shukarmová dříve pracovala jako zdravotní sestra, nyní si přivydělává jako modelka, s manželem se stará o dvě nemocné děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám