Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík začal kopat řidiče autobusu do hlavy

Za zcela nepochopitelný označil šokovaný australský soudce útok dvacetiletého Jamese Elphicka, který bezdůvodně začal kopat řidiče městského autobusu, kterým jel. Vše zachytila bezpečnostní kamera. Mladík, který byl během útoku opilý, nejspíš i zdrogovaný a navíc i v podmínce. Ve vězení stráví více než rok.

Článek

Podle okresního soudce  Paula Conlona nemůže nevyprovokovaný útok na jednapadesátiletého řidiče, který nedělal nic jiného než svou práci, nic ospravedlnit. Soudce byl tak rozhořčen, že zkritizoval i úřad návladního, že špatně klasifikoval závažnost Elphickova zločinu, takže ho nemůže soudit za trest s horní sazbou do deseti let. Elphic tak bude nejspíš podmínečně propuštěn po jednom roce. 

"Je těžké pochopit, jak se společnost, v níž všichni žijeme, vyvinula tak, že téměř každý den vidíme jak se páchá extrémní násilí na nevinných a bezbranných lidech, zatímco pachatelé jsou zcela bezostyšní. Toto je jen další příklad," prohlásil pobouřený soudce.

Napadený řidič Ian Chalmers sdělil listu The Daily Telegraph, že bál o život. "Kopal mě tvrdě... Byl jsem omráčený. Stále se ptám, jestli jsem neudělal něco špatně, nějak ho nevyprovokoval, a stále nemohu přijít na to, co ho tak rozzuřilo," řekl Chalmers.

Elphic u soudu vypověděl, že během jízdy autobusem usnul a přejel zastávku, kde chtěl vystoupit. To ho rozzuřilo natolik, že zaútočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám