Hlavní obsah

Pátrací týmy zatím nenašly černou skříňku z jemenského airbusu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moroni/Paříž
Aktualizováno

Francouzské ministerstvo popřelo zprávy ze středečního dopoledne, že by se týmům pátrajícím u Komorských ostrovů po lidech z havarovaného airbusu jemenských aerolinií podařilo zachytit signál z černé skříňky. Signály nepocházely z černých skříněk, ale z nouzových bójek letadla.

Článek

Oznámil to francouzský státní tajemník pro spolupráci Alain Joyandet. Ten původně ocitoval zprávu záchranářů, že se podařilo zachytit signál jedné z černých skříněk. 

Francouzi zároveň oznámili, že společně s jemenskými úřady rozšiřují oblast pátrání. Na palubě letadla bylo 153 lidí, přežila jen 14letá dívka.

„Francouzi uvedli, že do místa havárie posílají více jednotek k vyzvednutí těl a vypátrání lidí, kteří jsou stále naživu,“ citovala stanice CNN mluvčí jemenských leteckých úřadů. V oblasti pomáhají také americká letadla

Airbus A310 zmizel z radarů v úterý, když byl asi 25 kilometrů od hlavního města Komorských ostrovů Moroni. Pátračům se zatím podařilo vyzvednout jen tři těla. Jedinou přeživší je 14letá dívka z Marseilles Bahia Bakari (její jméno znamená „naděje“), která cestovala z Paříže přes Jemen do Moroni se svou matkou, již se zatím nalézt nepodařilo.

Záchranářům na místě ztěžuje práci nepříznivé počasí. Bahia vypověděla, že někteří lidé přežili. Mezi cestujícími bylo 53 Francouzů.

Skříňka z letadla Air France zůstává nad dně Atlantiku

Příčina havárie zůstává neznámá a objasnit by ji měla černá skříňka. Podle francouzských úřadů by měla být vyzvednuta v průběhu středy. Technický stav stroje údajně nebyl uspokojivý.

Ve středu zároveň pohasly naděje na nalezení černých skříněk z airbusu Air France, který se před měsícem zřítil nad Atlantikem. Skříňka vysílá po havárii zhruba 30 dní, přičemž její signál slábne. Příčina havárie zůstane zřejmě neobjasněna. Na palubě airbusu zemřelo všech 228 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám