Hlavní obsah

Čech byl prý zadržen v Indii kvůli podílu na nelegální migraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

V Indii byl tento týden zadržen český občan a obviněn z účasti na nelegální migraci. Informovala o tom Barbora Jurkovičová ze společnosti Location service, pro niž zadržený Čech v asijské zemi vyjednával filmovou spolupráci s indickou produkcí. Podle Jurkovičové je o případu informován i český zastupitelský úřad v Bombaji.

Foto: Jayatha Shaw , Reuters

Indické bezpečnostní složky. Ilustrační foto

Článek

Muž byl podle jednatelky společnosti zadržen v noci ze středy na čtvrtek a přepraven do města Čennaí (bývalý Madrás) v jižní části Indie. Tam na něj byla uvalena čtrnáctidenní vazba, během níž se má celá záležitost prošetřit.

"Vše nasvědčuje tomu, že se stal obětí organizované skupiny, která pod příslibem zajištění natáčení dopravuje indické občany do (evropských) zemí schengenského prostoru," soudí o zadržení pracovníka produkční společnosti Jurkovičová.

Location service podle ní dojednala v únoru s indickými partnery dohodu, na jejímž základě měla česká firma pro Indy v Česku najít vhodná místa pro natáčení. Tuto dohodu tehdy uzavřel právě zadržený Čech.

Před plánovaným filmováním ale prý komunikace s indickou společností Sukuranetworks ustala. Český pracovník proto do Indie znovu odcestoval, aby se situace vysvětlila, dosáhl uhrazení vynaložených nákladů a obnovil spolupráci s indickou produkcí, uvedla Jurkovičová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám