Hlavní obsah

Severokorejskou armádu řídí s Kimem jeho syn, potvrdil japonský list

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Nejmladší syn severokorejského vůdce Kim Čong-ila stanul po otcově boku ve vedení jedné z největších armád na světě. O víkendu to potvrdil japonský deník Mainiči Šimbun a přiživil tak spekulace o nástupnictví mladého Kim Čong-wua v čele komunistického státu.

Článek

Podle listu, odvolávajícího se na anonymní zdroje z vedení KLDR, se Kim Čong-wu stal otcovým zástupcem na postu předsedy Národního obranného výboru. Kim Čong-il funkci spolu s úřadem generálního tajemníka Korejské strany práce zastává od smrti svého otce Kim Ir-sena v roce 1994.

„Kim Čong-wu se nyní soustředí na práci náměstka předsedy. Jestli se něco stane s předsedou, jeho pozici automaticky převezme on,“ citoval japonský deník severokorejský vládní zdroj. O nástupnictví v čele 26letého syna vůdce, který údajně loni utrpěl mrtvici, se spekuluje už několik měsíců. Koncem května údajně Kim Čong-il žádal pro syna slib věrnosti od severokorejských úřadů v cizině. [celá zpráva]

Kim Čong-wu je nejmladším ze tří vůdcových synů a s jistotou není znám ani jeho věk. Zřejmě se narodil v roce 1983, nebo o rok později. Není ani jisté, zda jeho matka, profesionální tanečnice japonského původu Ko Jong-hui, byla manželkou Kim Čong-ila. Mladý Kim Čong-wu údajně studuje ve Švýcarsku, mluví anglicky, německy a francouzsky a rád lyžuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám