Hlavní obsah

Kontraband 173 medvědích tlap objevili čínští policisté místo drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Úřady v jižní Číně zastavili o víkendu dodávku, která přepravovala 173 medvědích tlap, jednu krajtí kůži a mrtvolu luskouna krátkoocasého. Řidič a spolujezdec popřeli, že by o nákladu věděli. Jen medvědí tlapy přitom dohromady vážily 383 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Čínský policista (Ilustrační foto)

Článek

Policisté zastavili dodávku v neděli v autonomní oblasti Kuang-si poblíž hranice s Vietnamem, protože měli podezření, že by mohla převážet drogy. Oblast totiž sousedí se zlatým trojúhelníkem, jak se nazývá jihoasijský region nechvalně proslulý produkcí narkotik.

Drogy ve vozidle nebyly, kontraband ano. Dodávka převážela 173 medvědích tlap, které jsou v jižní Číně považované za delikatesu a používají se také v tradiční medicíně. Zásilka obsahovala i další jihočínskou pochoutku - zabitého luskouna krátkoocasého, což je šupinatý noční živočich, který nemá zuby, ale dlouhý lepkavý jazyk, jímž odchytává svou potravu, tvořenou převážně mravenci a termity.

Automobil vyjel z provincie Jün-nan, zatím však není zřejmé, kam směřoval, a zda měly být zvířecí části pašovány přes hranici.

Jill Robinsonová z hongkongské organizace na ochranu zvířat Animals Asia prohlásila, že medvědí tlapy s největší pravděpodobností pocházely z medvědích farem. Jejich zadržení podle ní zdůrazňuje nutnost větší kontroly tohoto podnikání, které není dostatečně regulováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám