Hlavní obsah

Čína 20 let po střelbě na Tchien-an-men zablokovala internet

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínské úřady v předvečer dvacátého výročí potlačení protivládních protestů střelbou na náměstí Tchien-an-men zablokovaly další internetové stránky. Obyvatelé země se nedostanou na žádné z oblíbených komunikačních fór.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vzpomínka na armádní zásah v Pekingu, při němž v červnu 1989 zemřelo několik stovek lidí, je v Číně tabu. Úřady před čtvrtečním dvacátým výročím potlačení prodemokratických protestů zpřísnily bezpečnostní opatření okolo náměstí Nebeského klidu a podle agenturních zpráv uvalily na některé disidenty domácí vězení.

Internetoví uživatelé se od úterního večera nedostanou na oblíbené fórum Twitter, do e-mailu na stránkách Hotmail, ani si neprohlédnou fotografie na Flickru. Někteří lidé si podle agentury Reuters stěžovali, že se nemohou připojit ke konverzační službě Windows Live a britský list The Guardin uvedl, že bylo uzavřeno přes 6000 dalších společenských fór napojených na školy a univerzity.

Blogger.com a YouTube jsou v Číně nepřístupné už od března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám