Hlavní obsah

Turistku v Rudém moři zabil žralok

Káhira
Aktualizováno

V Rudém moři u egyptského letoviska Marsa Alam zabil v pondělí žralok padesátiletou francouzskou turistku, která se v místě potápěla. Příčinou smrti byla velká ztráta krve. Její smrt v úterý potvrdila mluvčí francouzského velvyslanectví Jean-Marie Safa.

Foto: Profimedia.cz

Žralok šedý (Carcharhinus amblyrhynchos)

Článek

"Mohu potvrdit, že francouzskou občanku zabil v Rudém moři žralok," řekla mluvčí.

Francouzka byla v pondělí ráno na potápěčské lodi, a když spatřila velkou rybu, skočila do vody, aby si ji mohla prohlédnout. Žralok se k ní přihnal a smrtelně ji zranil dříve, než ji stačila posádka lodi dostat zpět na palubu. Nikdo na palubě lodi jí už nedokázal pomoci. Na její noze byly patrné stopy po kousnutí žralokem, uvedl zdroj z nemocnice pro agenturu Reuters.

V Rudém moři u břehů Egypta není setkání se žralokem výjimečné, k podobným útokům však dochází zřídka. Naposledy v této oblasti zabil žralok potápěče v roce 2004.

"Stává se to velice zřídka. Zdá se, že oběť žraloka něčím podráždila, nebo mu dávala jídlo, což změnilo žralokovo chování," řekl pro egyptskou agenturu MENA Amr Ali, prezident Společnosti pro zachování Rudého moře. Naposledy zabil člověka žralok v Rudém moři v roce 2004, uvedl list Sun.

Marsa Alam je relativně odlehlé letovisko, které navštěvují především potápěči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám