Hlavní obsah

Cholerou se v Zimbabwe nakazilo 100 000 lidí

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harare

Počet lidí, kteří se v Zimbabwe nakazili cholerou, se přiblížil 100 000 a podle Mezinárodního červeného kříže tento týden hranici přesáhne. Uvedla to na svých internetových stránkách stanice BBC.

Foto: Philimon Bulawayo , Reuters

Nemocní cholerou v zimbabwském hlavním městě Harare

Článek

Šíření nákazy se sice v uplynulém měsíci zpomalilo, ale příčiny přetrvávají, uvedl Červený kříž, podle něhož je současná epidemie nejhorší za patnáct let. Dosud bylo oficiálně zaznamenáno 98 309 případů cholery, nejméně 4283 lidí zemřelo.

Epidemie začala loni v srpnu. Zapříčinily ji špatné hygienické podmínky v zemi, chudoba a nefungující zdravotnictví. Kulminovala v únoru, kdy bylo nakaženo šest procent populace.

Červený kříž varoval, že další propuknutí epidemie je nevyhnutelné, nedojde-li ke zlepšení hygienických podmínek. Podle organizace je na obnovu distribuční sítě pitné vody, hloubení studní a stavbu latrín potřeba na 3,4 miliónu dolarů (zhruba 68 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Zimbabwe opouští vlastní měnu

Politická nestabilita, cholera a astronomická inflace udržuje dál Zimbabwe v pozornosti světových médií. Ministr financí Patrick Chinamasa ve čtvrtek řekl, že...

Zimbabwe škrtne na bankovkách dvanáct nul

Kdo čekal, že se na příštích zimbabwských bankovkách objeví ležatá osmička, zmýlil se. Poté, co vláda před dvěma týdny představila bankovku v hodnotě 100...

Výběr článků

Načítám