Hlavní obsah

Postavil se Tálibánu v trenýrkách, ministr ho pochválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký ministr obrany Robert Gates ve čtvrtek pochválil vojáka sloužícího v Afghánistánu za to, že se bojovníkům z militantního hnutí Tálibán postavil oblečený jen v růžových trenýrkách, červeném tričku a pantoflích.

Článek

Gates prohlásil, že až příště přijede do Afghánistánu, chce se s 19letým Zacharym Boydem setkat a potřást si s ním rukou. "Každý voják, který jde do bitvy proti bojovníkům Tálibánu v růžových boxerkách a pantoflích, má zvláštní druh odvahy," řekl Gates. "Zajímalo by mě, jaký dopad to mělo na Tálibán," dodal ministr, který Boyda pochválil za "neuvěřitelnou inovaci psychologické taktiky boje".

Když se ostatní členové jeho čety 11. května dostali do palby bojovníků Tálibánu, vyběhl Boyd z ložnice na základně v afghánské provincii Kunar. Fotograf, který byl na místě, ho zachytil, jak za provizorním ochranným valem stojí jen v přilbě, neprůstřelné vestě, červeném tričku a růžových trenýrkách se srdíčky místo slova v love v nápisu "I love NY".

Jeho nezvyklou výstroj zachytil fotograf. Když se snímek dostal na titulní stranu listu New York Times, řekl Boyd rodičům, že až ji prezident Barack Obama uvidí a všimne si, že na sobě nemá uniformu, přijde možná o práci.

"Mohu vás ujistit, že Boyd má práci jistou," řekl Gates.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám