Hlavní obsah

Britští důchodci pomohli odrazit námořní piráty lehátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští důchodci na palubě výletní lodi pomohli odrazit u břehů Seychel půlnoční útok ozbrojených pirátů tím, že po nich házeli lehátka. Piráty, kteří na plavidlo i stříleli, nakonec zahnala bezpečnostní služba lodi. Nikdo na lodi nebyl zraněn. Uvedl to v pátek britský deník The Sun.

Foto: Jason R. Zalasky/U.S. Navy photo/Handout, Reuters

Somálští piráti

Článek

Piráti zaútočili na loď MSC Melody o výtlaku 35 000 tun s 1000 cestujícími a 500 členy posádky 25. dubna. "Poslouchali jsme koncert klasické hudby na palubě a zaslechli jsme praskot. Potlesk náhle utichl a někdo přiběhl a křičel ´piráti´. Z kabiny jsem pak viděla bílý člun s osmi muži, kteří na nás stříleli," řekla šestašedesátiletá Maureen Gawthropová.

Ne všichni uposlechli pokynu posádky jít se schovat do kabin a zhasnout. "Někteří dovolenkáři házeli (po pirátech) stoly a lehátka ve snaze je zahnat. Byli velmi stateční. Mohlo to proběhnout mnohem hůře. Na lodi zůstaly díry od kulek," vyprávěl dvaašedesátiletý Ian Moakes, bývalý policista, který v době útoku slavil s manželkou 40. výročí svatby.

Reklama

Výběr článků

Načítám