Hlavní obsah

Při pádu indonéského letadla zemřelo nejméně 97 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Indonéské vojenské transportní letadlo Hercules se 14 členy posádky a asi 98 lidmi na palubě ve středu ráno havarovalo u města Madiun v provincii Východní Jáva. Podle zpravodajství tamního rozhlasu zahynulo nejméně 97 osob, napsala agentura AP.

Foto: Reuters

Letoun Indonesian Air Force hoří po tragické nehodě.

Článek

Představitel indonéského letectva Suyono, který podobně jako mnoho Indonésanů používá jen jedno jméno, očekává, že počet obětí ještě poroste. Indonéská televize přinesla záběry hořících trosek. Podle AP bylo na palubě 112 lidí.

Zpravodajský server CNN informoval o nejméně 15 zachráněných osobách, z nichž některé utrpěly vážná zranění včetně mnohačetných zlomenin. Mezi těmito osobami jsou údajně příslušníci letectva, členové rodin vojáků a civilisté.

Foto: Reuters

Místní obyvatelé sledují hořící letoun Hercules po pádu na Východní Jávě v Indonésii.

Místní televize Metro TV oznámila, že se letoun zřítil na několik domů ve vesnici Gaplak. Podle zpravodajství této stanice zahynuli na zemi nejméně dva lidé.

Letadlo je zcela zničené, zbyl jen ocas
tamní úřední činitel

"Letadlo je zcela zničené, zbyl jen ocas," popsal televizi situaci tamní úřední činitel.

Trosky stroje jsou rozesety na přilehlém rýžovém poli, což znesnadňuje přístup záchranářů k možným přeživším. Svědci vypověděli, že mnoho obětí havárie utrpělo rozsáhlé popáleniny.

Foto: Reuters

C-130J Hercules

Stroj Hercules C-130 letěl podle armádního mluvčího Bambanga Soelistyona z metropole Jakarty do východní části ostrova Jáva. Nehoda se stala asi v 01:30 SELČ přibližně pět až sedm kilometrů od letecké základny Iswahyudi.

K pádu letadla došlo jeden den poté, co jiný indonéský Hercules v provincii Papua havaroval na přistávací dráze. Stroj podle CNN dosedl na plochu předčasně. Nikdo při této nehodě nepřišel o život. Příčiny dnešní tragické nehody jsou zatím nejasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám