Hlavní obsah

Válečného veterána v pečovatelském domě zaživa požíraly myši

Novinky, toh, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě pochybením zdravotnického personálu jednoho z pečovatelských domů v Austrálii zahynul senior. Válečného veterána zde totiž zaživa požíraly myši. I přes zásah lékařů muž krátce poté zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Muž zemřel i přes rychlý zásah lékaře.

Článek

Devětaosmdesátiletý muž byl nalezen v tratolišti krve. Na hlavě měl myši, které mu nahlodávaly krk, uši a vůbec celou hlavu. Tato událost se stala v pečovatelském domě v jihozápadním Queenslandu.

Tamní vojenský policista Ray Hopper, který byl na místo přivolán, situaci přirovnal k dění ve třetímu světě.

„Dcera toho postaršího muže mi řekla, že se pokoušel myši setřást, zatím co ony pokračovaly v okousávání uší a krku,“ popsal Hopper s tím, že muž byl natolik vystrašen, že mu doktor musel dát morfium, aby jej uklidnil. „Krátce nato zemřel. Byl pojídán zaživa,“ uzavřel Hopper.

Queenslandský ministr zdravotnictví Paul Lucas následně vyslovil upřímnou soustrast a omluvil se pozůstalým. Zbývajícím obyvatelům pečovatelského domu nabídl přemístění do jiného zařízení. Zároveň nechal záležitost prošetřit.

Dcera zemřelého k případu uvedla, že muž měl kvůli vysokému věku problémy s pohybem a také obtížně komunikoval. Prý ani na vlastní oči nemohla uvěřit tomu, co myši na jeho hlavě způsobily. „Nebyly to jen malé štípance. Vůbec to nebylo pěkné,“ vypověděla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám