Hlavní obsah

Při haváriích dvou autobusů zahynulo v Číně 37 lidí, v Thajsku dalších 17

Novinky, ČTK, aš, International Herald Tribune
Peking
Aktualizováno

Dvě vážné dopravní nehody autobusů si v pátek v Číně vyžádaly 37 obětí na životech. Dvacet lidí zahynulo, když autobus prorazil svodidla a srazil se se dvěma nákladními automobily. Sedmnáct lidí zemřelo při pádu jiného autobusu do strže. Dalších 17 osob zahynulo v pátek při srážce autokarů v Thajsku.

Článek

Nejméně 17 mrtvých a 59 zraněných si vyžádala dopravní nehoda na severovýchodě Thajska. Na silnici vedoucí z provincie Nakchon Rátčchasímá do hlavního města Bangkoku srazily dva autokary, do nichž ještě narazil protijedoucí nákladní automobil. Bilance může ještě stoupnout, protože minimálně dva ze zraněných jsou ve vážném stavu.

Havárie v Číně

Autobus v provincii Ťiang-v pátek ráno prorazil zátaras na dálnici Chu-kchun a poté se čelně střetl se dvěma nákladními vozidly. Nehoda se stala u Feng-čchengu asi 50 kilometrů jižně od Nan-čchangu. Jedenáct zraněných bylo převezeno do nemocnice. 

V jihovýchodní provincii Fu-ťien se v pátek zřítil z dálnice Pchu-nan do horské rokliny autobus, v němž 17 lidí zahynulo a osm bylo zraněno. Záchranné práce tam ještě nebyly ukončeny.

Čínské silnice patří k nejnebezpečnějším na světě. V loňském roce na nich při dopravních nehodách zahynulo 73 484 lidí, uvádí oficiální statistika čínského ministerstva veřejné bezpečnosti.

Minulý týden zemřelo 19 osob, když autobus narazil do nákladního automobilu odstaveného v pravém pruhu frekventované dálnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám