Hlavní obsah

Patnáctiletý Novozélanďan dostal za ubití Britky doživotí

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotorua

Soud v novozélandském městě Rotorua ve čtvrtek poslal na doživotí za mříže 15letého Jackieho Broughtona. Na Severním ostrově loni v lednu ubil 26letou Britku, která ve městě krátkodobě pracovala, baseballovou pálkou.

Foto: Profimedia.cz

Broughton mladou Britku napadl baseballovou pálkou.

Článek

Karen Aimová se loňského 17. ledna vracela v resortu Taupo v noci z večírku domů, když jí tehdy čtrnáctiletý Broughton napadl. Po brutálním útoku zůstala ležet v bezvědomí asi 50 metrů od svého domu. Objevili ji až nad ránem policisté, kteří zjišťovali údajné řádění vandalů u nedaleké školy. Dívka později zemřela v nemocnici.

Broughton Aimovou ubil baseballovou pálkou, kterou policie našla pod jeho domem. Byla na ní nalepená krev a sklo. Vedle ležel fotoaparát, zřejmě Aimové. Její černá kabelka se našla v kotli.

Mladík byl uznán soudem vinným minulý měsíc, ve čtvrtek mu porota nařídila odsloužit si nejméně 12,5 roku ve vězení. O doživotí bylo rozhodnuto i s přihlédnutím k dalšímu napadení, jehož se Broughton dopustil dva týdny před zabitím Aimové. Tehdy zaútočil na 17letou dívku, jíž způsobil vážná zranění. Za útok dostal šest let za mřížemi, které si odsedí paralelně s povinnými 12,5 roku.

Otec Aimové před soudní budovou řekl deníku The Guardian, že je mu líto i Broughtona: "Vzal Karen život, ale zničil i svůj“. Na otázku, jaký trest by si mladík zasloužil, odpověděl, že to už není jeho starost. "Je příliš pozdě. Karen je mrtvá,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám