Hlavní obsah

Komodští draci zabili muže

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Osudným se stal pád ze stromu indonéskému česáči ovoce: dvojice varanů ho smrtelně zranila. Muhamad Anwar (31) trhal na ostrově Komodo ze stromu láhevníku plody (anona, cukrové jablko) a spadl. V okamžiku se na něj vrhli dva číhající varani.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Varan komodský

Článek

Pokousali ho na rukou a nohou, po těle i na krku tak, že zraněním během převozu do nemocnice na sousedním ostrově Flores podlehl.

Jde o třetí útok těchto největších plazů na světě proti člověku během dvou let: minulý měsíc se jim strážce rezervace ubránil, předloni zabili devítiletého chlapce.

Varani, dosahující až tří metrů délky a 70 kilo váhy, jsou ikonickým zvířetem Indonésie. Právě Komodo je jedním ze tří ostrovů, kde žijí divoce. V indonéských zoo se letos narodilo 32 mladých, přičemž v Surabaji mají v líhni dalších 14 vajec.

Vláda v minulých dnech odstartovala mohutnou kampaň na podporu začlenění komodského národního parku na seznam Nových sedmi světových divů přírody.

Reklama

Související témata:

Související články

Občany Plzeňska vyděsil varan

Pořádný šok zažili lidé, kteří ve středu zvolili procházku kolem řeky Úhlavy v Přešticích na Plzeňsku. Vyděsil je více než metr dlouhý exotický ještěr, který...

Varan zabil v Indonésii osmiletého chlapce

Indonéský chlapec podlehl následkům zranění, která mu způsobil varan komodský. Napadl ho v sobotu v přírodní rezervaci na ostrově Komodo, což je jediný ostrov,...

Potápěči bojovali s komodským drakem

Pětice evropských potápěčů, které se podařilo v sobotu zachránit v Indonésii, musela bojovat s komodským varanem. Napadl je, když čekali na záchranu. Nezvěstní...

Výběr článků

Načítám