Hlavní obsah

Motorkáři na letišti v Sydney umlátili muže k smrti

– Sydney
Novinky, BBC, Barbora Vaníčková

Skupina členů australského motorkářského gangu v neděli utloukla k smrti muže na letišti v Sydney, přímo před očima cestujících. Svědkové potvrdili, že rvačka se rozšířila přes dvě patra terminálu pro vnitrostátní lety. Osmadvacetiletý muž podlehl v nemocnici těžkým zraněním hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Prostor, v němž se odehrála bitka mezi motorkáři.

Článek

Čtyři podezřelí byli zatčeni, ostatní jsou na útěku. Policie je toho názoru, že konflikt vznikl, když jedna skupina motorkářů vystoupila z letadla a byla napadena znepřáteleným gangem.

Policisté zatím nesdělili jména gangů, mezi nimiž k roztržce došlo. Australská média ale uvádějí, že rvačku, k níž během nedělního odpoledne došlo, mají na svědomí gangy Hell's Angels a Comancheros.

Boj pozorovalo asi 50 svědků

Policie mluví o patnácti členech gangu, kteří se do boje zapojili. Situaci pozorovalo zhruba padesát svědků. Ti popsali, jak motorkáři používali jako zbraně kovové sloupky v odbavovacím prostoru.

"Začali vytahovat kovové tyče, rozbíjeli odbavovací prostor, máchali jimi jako meči a mlátili se vzájemně do hlavy,“ řekla jedna ze svědkyň pro australskou televizi ABC News.

Šéf místní policie Peter Williams popsal útok jako hanebný čin spáchaný skupinou zbabělců.

Reklama

Výběr článků

Načítám