Hlavní obsah

Žena porodila v letadle, dítě nechala na palubě

Novinky, DPA,
Auckland
Aktualizováno

Těhotná žena, která ve čtvrtek letěla z hlavního města Samoy Apie do novozélandského Aucklandu, porodila na palubě letadla společnosti Pacific Blue. Po přistání dítě nechala v letadle. Policie vyšetřuje, zda to byl záměr, nebo se chtěla pro dítě později vrátit.

Článek

"Vyšetřujeme podezření, že dítě bylo opuštěno na palubě letadla,“ uvedla novozélandská policejní mluvčí Ana-Mari Gatew-Boweyová pro agenturu AP a dodala: "Nejsme si na sto procent jisti, zda je žena skutečně nechala na palubě, nebo se pro ně vracela.“ Sdělila, že nyní je matka i s dítětem v místní porodnici a daří se jim dobře.

Porod za letu nikdo nezaznamenal, i když na palubě stroje bylo 150 cestujících.

Letecká společnost Pacific Blue potvrdila, že žena porodila ve vzduchu. "Cestující porodila během letu DJ94 z Apie do Aucklandu. Posádka nalezla dítě na palubě po přistání," uvedla ve své zprávě.

Dítě prý našli uklízeči na jedné z toalet, údajně v odpadkovém koši. Matku se podařilo identifikovat podle krvavých skvrn, které měla na šatech. Žádala o pomoc imigrační úředníky, protože nemohla najít založený pas.

Letecká společnost vyšetřuje, zda si někdo všiml, že žena je těhotná. Podle společnosti je u těhotných, které mají komplikace, nebo překročily 36 týden, nutné lékařské vyšetření pozvrzující, zda mohou letět.

Imigrační úřad také zjišťuje, jak třicetiletá Samojka získala vízum. 

Reklama

Výběr článků

Načítám