Hlavní obsah

Největší nákupní centrum v Dháce zachvátily plameny

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Tisíce lidí ve spěchu v pátek opouštěly nákupního centrum v bangladéšském hlavním městě Dháce. Vůbec největší centrum v zemi, dvaadvacetiposchoďový dům totiž postihl požár. Sedm lidí zemřelo a nejméně padesát dalších se zranilo, uvedla stanice CNN.

Článek

Počet obětí může ještě narůst. Hasiči už oheň zlikvidovali, nyní pátrají po dalších obětech. Podlaží, kam se oheň rozšířil, jsou zcela spálená.

Požár podle serveru BBC vypukl asi hodinu po poledni v kanceláři v 18. patře centra Bašundhara. Kanceláře byly naštěstí před blížícím se víkendem z většiny prázdné. Hasiči však rozšíření plamenů na dalších šest pater zabránit nedokázali. Technika jim nedovolala vystoupat výše než do třináctého patra, odkud kontrolovali, aby se plameny dál nešířily.

Boj s živlem trval čtyři hodiny a pomáhala při něm i helikoptéra, která se též zapojila do evakuace.

Požár si vyžádal sedm mrtvých, těla třech z nich byla nalezena ve výtahu. Nejméně dvacet dalších lidí muselo být převezeno do nemocnice. Podle agentury AP bylo zraněno až 50 osob.

Nákupní centrum Bašundhara otevřeli v roce 2004 a je největším svého druhu v zemi. Denně ho navštíví na 25 000 lidí, přičemž pátek je jedním z nejrušnějších dní.

Požár centra Bašundhara

FOTO: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám