Hlavní obsah

VIDEO: V Thajsku se potopila loď s turisty

– BANGKOK/KÁHIRA
Novinky, Tomáš Reiner

Thajské námořnictvo v pondělí pátralo po šesti zahraničních turistech a jednom Thajci poté, co se s nimi v neděli u jižního ostrova Phuket v bouři potopila loď. Dvě desítky pasažérů úřady zachránily, uvedla agentura AFP. Loď se potopila i v Rudém moři. Záchranáři pátrají po 26 lidech. Nehoda si vyžádala nejméně dva mrtvé.

Článek

Thajský trajekt podle většiny agentur směřoval z Phuketu k ostrovu Similan, pouze agentura Reuters uvedla opačný směr. Na palubě bylo třicet lidí, z nichž devatenáct byli zahraniční turisté směřující hlavně za potápěním.

Loď se potopila v silné bouři krátce po vyplutí. Záchranáři pátrají po jednom Švýcarovi, dvou Rakušanech, jednom Japonci, Němci a thajskému členu palubního personálu.

Phuket je největším thajským ostrovem a jeho bílé pláže a průzračně modré vody ročně přitáhnou tisíce vyznavačů vodních sportů a rekreantů.

Při nehodě v Rudém moři dva mrtví

Také v Rudém moři pátrají záchranáři po nezvěstných z potopené lodi. Egyptská policie mezitím agentuře DPA potvrdila úmrtí dvou členů posádky kyperské lodi, která vezla do Spojených arabských emirátů písek, když se v pondělí potopila poblíž Safagy. Jedenáct lidí bylo zachráněno, šestadvacet jich však zůstává nezvěstných.

U Safagy se v únoru 2006 potopila výletní loď a zahynulo přes tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám