Hlavní obsah

Letadlo spadlo do Viktoriina jezera i s generálem

Novinky,
KAMPALA
Aktualizováno

Nákladní letadlo střední velikosti se v pondělí ráno zřítilo v Ugandě. Po startu z letiště Entebbe u hlavního města Kampaly spadlo do Victoriina jezera poblíž ostrova Bugunga. Zahynulo všech jedenáct lidí na palubě.

Článek

Stroj se krátce po startu z letiště Entebbe vzňal. Místo pádu do jezera upřesnila mluvčí policie Judith Nabalooba. "Ponořil se do jezera a pomalu klesal dolů," uvedl zdroj z letiště pro agenturu Reuters. Na místo neštěstí byli vysláni záchranáři, ale všichni lidé na palubě stroje zahynuli.

Mezi mrtvými je sedm pasažérů, tři vysoce postavení důstojníci burundských sil působících v Somálsku, mezi nimi jeden generál, dva Uganďané, jeden Ind a jeden Jihoafričan a také čtyři ruští členové posádky. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

Letadlo letící z Ugandy do Somálska vezlo zásoby pro ugandské příslušníky mírových sborů, především čističku vody a čerpadla.

Letiště Entebbe leží asi 40 kilometrů od Kampaly.

Letecká neštěstí jsou v Ugandě poměrně častá, stroje jsou staré a nesmějí létat do Evropy. V celé Africe jsou letecká neštěstí šestkrát častější než ve zbytku světa, uvádí Mezinárodní asociace vzdušné přepravy IATA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám