Hlavní obsah

VIDEO: Turbulence zranily v boeingu 45 lidí

Novinky, aš, AFP
NARITA
Aktualizováno

Mohutné turbulence si vyžádaly v pátek 45 zraněných na palubě Boeingu 747 společnosti Northwest letícího z filipínské Manily přes Tokio do Los Angeles. Při mezipřistání na japonském letišti Narita museli být ošetřeni. Deset jich skončilo v nemocnici.

Foto: Kyodo, Reuters

Jednoho z pasažérů boeingu nakádají na letišti Narita do sanitky.

Článek

„Podle posledních informací, které mám, bylo zraněno 39 cestujících a šest členů posádky,“ uvedl pro agenturu AFP mluvčí hlavního tokijského letiště Narita Tošijaki Nohara.

K případu mluvčí společnosti Northwest Airlines Masahaši Takahaši dodal: "Dostali jsme od pilota zprávu, že dva nebo tři lidé byli zraněni. On však zřejmě dospěl k závěru, že nouzové přistání není nutné.“

:. Japonští zdravotníci nakládají jednoho ze zraněných cestujících.foto: Reuters/Kyodo

Takahaši také vysvětlil, proč nebyli zraněni všichni cestující, jichž bylo na palubě stroje 408. „Je možné, že zranění lidé neměli zapnuté bezpečnostní pásy, jinak by mohlo být zraněno všech 422 lidí. Takahaši do čísla počítal i 14 členů posádky.

:. Boieng 747 po přístání na japonském letišti Narita foto: Reuters/Kyodo

„Turbulence nastala asi 25 až 30 minut před přistáním, kdy už svítil příkaz zapnout si bezpečnostní pásy,“ upřesnil Takahaši.

Když se letadlo dostalo do turbulencí, byla podle cestujících situace skutečně divoká. Jedna z pasažérek uvedla pro televizi TBS: „Člověk přede mnou vylétl ke stropu. Osoba za mnou se zhroutila a vypadalo, že je v bezvědomí.“

:. Japonští zdravotníci odvážejí jednoho ze zraněných cestujících.foto: Reuters/Kyodo

Mladý muž cestující letadlem doplnil: „Byl jsem skutečně vyděšen. Myslel jsem, že bych mohl umřít. Letadlo se tak otřásalo, že se celé moje tělo vznášelo ve vzduchu. Každý v kabině hlasitě křičel."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám