Hlavní obsah

OBRAZEM: Američtí vojáci v asijské džungli popíjeli kobří krev

– BANGKOK
Novinky, coe

Během vojenského cvičení ve východní Asii, kterého se zúčastnily po zuby ozbrojené jednotky z USA, Thajska, Singapuru a Japonska, čekal vojáky nejen běžný armádní dril, ale také netradiční prvky na zocelení těla i mysli. V rámci tréninku američtí vojáci testovali, jak chutná krev kobry.

Článek

Součástí operací sjednocených pod názvem Cobra Gold 2009 byly také netradiční prvky, které zejména americkému mužstvu činily nemalé obtíže.

Jedním z nich bylo chytání kobry, která dala celé akci jméno, holou rukou. Testem pro pokročilé bylo pak ochutnání její krve přímo z rozseknutého těla.

:. Hadí krev může v krizi rozhodnout přežití.foto: Reuters/Sukree Sukplang

Cvičení trvající 14 dní a ukončené tento týden se označuje za největší „válečné hry“ v jižní Asii a mělo posloužit k posílení vazeb mezi jednotkami zejména Thajska a Spojených států. Vojáci trénovali záchranu životů v džungli, nasazení mírotvorců či chování při přírodních katastrofách.

:. Vojáci se pokoušeli také chytat hada holou rukou.foto: ČTK/AP

Válečných her se zúčastnilo téměř 7300 Američanů a i přes náročné podmínky, kterými si námořníci prošli, jich trénink ukončil plný počet.

Reklama

Výběr článků

Načítám