Hlavní obsah

Muž jí zemřel při útocích 11.září, ona zahynula dnes v letu nad Buffalem

Novinky, DPA, Buffalo News

V troskách letadla na lince 3407 společnosti Continental, které se v pátek zřítilo před přistáním v americkém Buffalu, zahynula mezi padesáti cestujícími i Beverly Eckertová. Do Buffala letěla, aby oslavila nedožité narozeniny svého manžela Seana Rooneyho, který zahynul při teroristickém útoku na newyorské budovy Světového obchodního centra 11. září 2001.

Článek

"Víme, že byla v letadle. A nyní je už s manželem," uvedla sestra Eckertové Sue Bourqueová, která jí chtěla na letišti v Buffalu vyzvednout.

Eckertová se chystala v rodném městě svého muže oslavit jeho nedožité 58 narozeniny. Kromě toho se zde měla zúčastnit akce na podporu nadačního fondu, který k uctění manželovy památky založila.

Trosky letadla, které se zřítilo na dům v Clarence poblíž amerického Buffala.foto: ČTK/AP

Sean Rooney pracoval jako zaměstnanec jedné pojišťovací společnosti ve 105. patře Světového obchodního centra, kde po nárazu uneseného letadla zůstal uvězněn. Až do chvíle, než se budova zřítila, zůstal se svou ženou v telefonickém kontaktu

V USA spadlo letadlo na dům. Zdroj: Reuters/Stream.cz

Oba se poznali již na střední škole a od té doby tvořili nerozlučný pár. Po smrti manžela se Beverly Eckertová stala místopředsedkyní organizace "Hlasy 11. září", která se zasazovala o odhalení možných chyb vedoucích k tragickým teroristickým útokům a usilovala o to, aby památka na oběti nezapadla.

Tělo Seana Rooneyho se nikdy nenašlo, protože tak jako řada dalších shořelo v ohnivém pekle na popel. Eckertové proto manžela připomínala jediná věc - kousek kovu, jenž byl pozůstatkem zříceného manhattanského mrakodrapu.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: V USA spadlo letadlo na dům, 50 obětí

Dopravní letadlo se 49 lidmi na palubě se zřítilo v noci na pátek na obytný dům u Clarence na předměstí Buffala ve Spojených státech. Podle americké televizní...

Výběr článků

Načítám