Hlavní obsah

VIDEO: Šéf korejské sekty dostal za zneužívání věřících 10 let vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Na deset let jde do vězení vůdce jihokorejské sekty, který nutil její členky k sexuálnímu styku, aby očistily své hříchy. Odvolací soud ještě přitvrdil verdikt poroty nižší instance.

Foto: Profimedia.cz

Korejští vyšetřovatelé odvádějí sektářského vůdce Seoka.

Článek

Třiašedesátiletý Ťonk Mjonk Seok založil sektu Ježíšova jitřní hvězda v osmdesátých letech. Soud ho uznal vinným ze znásilnění a obtěžování čtyř žen mezi lety 2001 a 2006. Původní šestiletý trest od soudu nižší instance zpřísnil o čtyři roky.

„Obviněný napáchal velkou újmu tím, že zneužil výhod plynoucích z postavení duchovního vůdce,“ zaznělo z úst soudce před vyřčením verdiktu, kterému přihlíželo sedm desítek členů sekty.

Poprvé byl Seok nařčen ze znásilnění v roce 1999, kdy mu bylo 53 let. Poté, co z Jižní Koreje uprchl, byl v roce 2001 obviněn v nepřítomnosti. O dva roky později ho zatkli v Hongkongu kvůli porušení vízové povinnosti. Chvíli se mu před soudem dařilo unikat, než ho zatkli znovu a loni v únoru vydali zpět do vlasti.

Zločiny, za které byl odsouzen, spáchal Seok na věřících, když byl v cizině na útěku. Jelikož to byli Korejci, spadal případ pod korejskou jurisdikci. Většinou mladé dívky vyšetřovatelům řekly, že se před vůdcem musely svlékat za účelem zdravotních prohlídek. K souložím pak docházelo pod pohrůžkou duchovní smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám