Hlavní obsah

Třináctiletá dívka se pokusila o sebevraždu, aby mohla věnovat játra otci

Novinky,
PEKING

Třináctiletá Číňanka se pokusila spáchat sebevraždu. Její otec umírá na rakovinu jater a ona mu chtěla pomoci. V dopise na rozloučenou žádala matku, aby byla její játra transplantována otci a ona se stala posmrtnou dárkyní. Uvedla to ve čtvrtek agentura Nová Čína, kterou citovala CNN.

Foto: Reuters

Čínská nemocnice

Článek

Když byla její matka 24. ledna za otcem v nemocnici, Čchen Ťin, žijící v provincii Ťiang-su na východě Číny, spolkla více než dvě stě prášků na spaní. V matčině náprsní tašce totiž našla lékařskou zprávu, že její otec má rakovinu jater a zbývají mu poslední tři měsíce života.

Do dopisu na rozloučenou napsala: "Mami, je mi to líto, ale nemohla bych s tebou dál zůstat. Prosím, dej moje játra otci a zachraň po mé smrti jeho život.“

Když se matka vrátila z nemocnice, zjistila, že dveře do bytu jsou zavřené. Vlezla proto dovnitř oknem a zjistila přitom, že dvě lahvičky s prášky na spaní jsou prázdné. Dívku nalezla v bezvědomí.

Převezli jí do stejné nemocnice, kde leží její otec. Tam si ji ponechali i po vypumpování žaludku, protože měla popáleniny na těle od elektrické dečky.

Rodina, jejíž měsíční příjem činí tisíc jüanů (necelých 2500 Kč), už zaplatila 100 000 jüanů ze léčení otce, u něhož zjistili rakovinu před měsícem.

Reklama

Výběr článků

Načítám