Hlavní obsah

Tálibové unesli v Pákistánu třicet policistů

– ISLÁMÁBÁD • Aktualizováno
Novinky, rei

Příslušníci afghánského radikálního hnutí Tálibán uneslo v severozápadním Pákistánu třicet tamních policistů. Oznámila to policie s tím, že únos se udál v úterý v údolí Švát. Zajatci se nakonec v následující den dostali na svobodu.

Foto: Stringer , Reuters

Bojovníci hnutí Tálibán

Článek

Podle regionálního velitele oblehla v úterý policejní stanici v oblasti Šamozaj tisícovka povstalců. Rozehnaly je přivolané jednotky, unesené policisty se však s nadešlou tmou už nepodařilo osvobodit. Povstalci budovu stanice vyhodili do vzduchu. Agentura Reuters ve středu uvedla, že zajatci byli propuštěni.

V údolí Švát panují těžké boje mezi Táliby a vládními jednotkami od soboty.

Afghánské hnutí Tálibán je v Pákistánu na vzestupu. V úterý nevyjely z Péšávaru do Afghánistánu stovky nákladních aut s dodávkami pro vojáky NATO, protože Tálibové v severozápadní oblasti vyhodili do povětří klíčový most. Ve středu byly některé kamióny NATO ostřelovány. V pondělí zase ozbrojenci na západě země unesli pracovníka OSN.

Reklama

Související články

V Pákistánu unesli představitele OSN

Na západě Pákistánu byl v pondělí unesen pracovník agentury OSN pro uprchlíky John Solecki. Jeho pákistánský řidič byl postřelen a zemřel po převozu do...

Výběr článků

Načítám