Hlavní obsah

Američané omylem zaútočili na afghánskou policejní stanici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL
Aktualizováno

Při útoku Američanů na jihu Afghánistánu v provincii Zábul zahynulo šest afghánských policistů a jeden civilista. Američané si spleptli cíl a místo pozice Tálibánu zasáhli policejní stanici. Při incidentu bylo zraněno 13 Afghánců.

Článek

"Dnes ve tři hodiny ráno mezinárodní síly bombardovaly policejní stanoviště ve městě Kalát. Šest policistů zahynulo a zabit byl i jeden civilista v sousedním domě," řekl ve středu agentuře AFP policejní šéf provincie Zábul Ghulám Džajlání Chán.

"Naneštěstí speciální síly neinformovaly policisty, že vtrhnou do vesnice," uvedl pro agenturu AP zástupce guvernéra Guláb Šáh Alikhail. Cílem americké akce bylo dopadnout jednoho velitel Tálibánu, který podnikal útoky na auta na silnici spojující jih země s Kábulem.

Podle mluvčího americké armády, kterého cituje agentura AP, se ale jednalo o "tragický případ omylu na obou stranách". Afghánská policie podle něj střílela na americké síly, které předtím zabily jednoho ozbrojence v blízkosti policejní stanice v Kalátu, hlavním městě provincie Zábul. Spojenecké síly odpověděly bombardováním, při němž se propadla střecha policejní stanice.

Afghánští i američtí oficiální činitelé už jsou na cestě z Kábulu do Kalátu, aby incident vyšetřili na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám