Hlavní obsah

SIM karta navedla stopy bombajských teroristů do Vídně

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Vyšetřovatelé teroru v Bombaji sledují stopu vedoucí do Rakouska. Web listu Indian Express v pátek uvedl, že jednu ze SIM karet útočníků vystavila pobočka Telekomu ve Vídni.

Článek

"Zdá se, že skutečně jde rakouské mobilní číslo,“ potvrdil Spolkový úřad pro ochranu ústavy a boj proti terorismu. Úřad přiznal, že informaci o možném spojení teroristů s Rakouskem nedostal od indických úřadů, ale od jedné zahraniční zpravodajské služby.

Ministerstvo zahraničí ve Vídni potvrdilo, že od ambasády v Dillí už obdrželo článek Indian Expressu. Nevylučuje však záměnu Vídně s městem Great Meadows-Vienna v americkém státě New Jersey. Další SIM karta nalezená u jednoho z teroristů zabitých v hotelu Tádž Mahál, byla vystavená právě v tomto americkém státě.

Atentátníci komunikovali prostřednictvím služby využívající protokol Voice-Over-Internet-Server (VoIP) ve Vídni. Indický list Hindu s odvoláním na CIA napsal, že výhodou této služby je obtížné monitorování telefonního čísla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám