Hlavní obsah

V Nigérii zatkli vymítače ďábla, měl pozabíjet 110 dětí

Novinky, BBC,
LAGOS

Na jihovýchodě Nigérie byl ve středu zadržen vymítač ďábla, který se v televizní dokumentu přiznal k tomu, že z rukou démonů „vysvobodil“ 110 dětí posedlých zlými duchy. Bishop Sunday Ulup-Aja byl zadržen právě na základě svého vyjádření v televizním pořadu, z něhož plynulo, že děti pozabíjel.

Foto: Akintunde Akinleye , Reuters

Mnohé nigerijské děti končí opuštěné na ulici. Ilustrační foto.

Článek

Při výslechu ale vraždy popřel s tím, že ve skutečnosti zabil jen čarodějnice v tělech dětí a ne samotné děti. „Nepopírám, že léčím posedlé, ale já zabíjím duchy ve svých pacientech za pomocí rostlin, a ne děti,“ řekl Ulup-Aja, kterého zadrželi s šesti dalšími lidmi.

V minulosti už bylo s velkým halasem zadrženo šest dalších vymítačů duchů z dětí, ale po několika dnech byly v tichosti propuštěni na svobodu.

Ministr informací nigerijského odlehlého státu Akwa Ibom Aniekam Umana řekl, že tomu tak v případě Ulupa Aji nebude. „Na základě příkazu guvernéra státu pracujeme na tom, aby byli zatčeni všichni, kdož jsou zapleteni do zneužívání dětí."

V Nigérii se pohřešuje na 170 dětí, které byly opuštěny kvůli tomu, že je posedl zlý duch. Tyto děti mohly být buď uneseny obchodníky s lidmi, nebo zavražděny.

Víra, že duchové mohou posednout děti, se v zaostalém státu Akwa Ibom, kde se sice těží ropa, ale chudoba stále přetrvává, rozšířila až v devadesátých letech. Děti jsou nyní obviňovány za veškerá neštěstí, která potkala rodiny. Pak jsou opuštěny nebo prodány obchodníkům s dětmi. Ti je převezenou do jiných částí země, kde pak slouží v domácnostech, nebo jsou nuceny k prostituci.

Z jiných je zase démon bolestivě vyháněn. Některým dětem například vrážejí hřebíky do hlavy. Jiné dítě zase hodil do rozvodněné řeky strýc, protože mu bolestivě otekly nohy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám