Hlavní obsah

Teroristé v Bombaji se povzbuzovali kokainem

– BOMBAJ
Novinky, rei

Skupina, která minulý týden terorizovala indickou Bombaj, brala kokain a steroidy, aby její členy udržely vzhůru a aktivní. Oznámily to úřady, které v místech, jež teroristé obléhali, našly injekční stříkačky.

Foto: Punit Paranjpe , Reuters

Terčem útočníků se stalo i bombajské hlavní nádraží.

Článek

„Našli jsme injekční stříkačky se zbytky kokainu a LSD, které teroristé za sebou nechali. Později byly drogy zjištěny i v jejich krvi. Také tam byly steroidy, což u teroristů není neobvyklé,“ citoval britský list The Daily Telegraph indického bezpečnostního představitele.

Vysvětluje to, jak teroristé přes 50 hodin zvládli čelit vládním komandům beze spánku a dostatku stravy. Nejméně deset mužů, kteří v Bombaji útočili, dokázali policejní jednotky odrážet téměř nepřežitou palbou a výtečnou znalostí obsazených prostor.

Střelec, kterého policie zadržela, řekl, že skupina podstoupila měsíce drilu v táboře islamistů v Pákistánu.

Další se mohou ve městě stále skrývat

Indické úřady varovaly, že se ve městě stále může ukrývat nejméně pět teroristů. Policie už dřív uvedla, že útočníků bylo až 22. Na unesené lodi, kterou zřejmě skupina před útokem použila, když se předtím zbavila její posádky, se našlo patnáct vest i stejný počet zubních kartáčků.

Devět mrtvých teroristů odmítli navzdory tradici na největším muslimském hřbitově v srdci Bombaje pohřbít. Podle provozovatele hřbitova nebyli muži pravověrnými muslimy. V Bombaji je sedm dalších muslimských hřbitovů, ani tam ale těla nepřijali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám