Hlavní obsah

Teroristé v Bombaji své oběti krutě mučili

– BOMBAJ

Teroristé, kteří minulý týden zabili v indické Bombaji přes 170 lidí, podstoupili několikaměsíční výcvik v Pákistánu, oznámily indické úřady. Před tím, než svá rukojmí zabili, je bestiálně mučili. Spadeno měli zejména na Židy, z nichž mnozí před svou smrtí prošli nepředstavitelnými útrapami, napsal zase izraelský server IsraelNN.com.

Foto: Reuters

Teroristé v Bombaji zabili přes 170 lidí.

Článek

Lékař, který ohledával mrtvoly v bombajském středisku židovské organizace Chabad-Lubavič, jen těžko hledal slova. „Všechna těla nesla stopy nejvyššího možného mučení... Bylo to tak zlé, že na to nechci znovu myslet,“ řekl bombajský lékař. V Domě Chabad bylo nalezeno devět těl.

Dvě ženy zemřely spoutané - vrazi jim svázali ruce telefonními kabely. Tak je i našli členové policejního komanda. Mezi mrtvými byl rabín Gavriel Holtzberg s manželkou Rivkou. Její tělo bylo podle serveru nalezeno zahalené židovským modlitebním šálem, kterým se ji zřejmě snažil zakrýt její manžel.

Další lékař potvrdil, že oběti řádění teroristů byly nesmírně zohaveny. „Bylo to velmi podivné. V životě jsem viděl spoustu mrtvých těl, ale toto mě přesto velice zasáhlo. Samozřejmě, tělo oběti výbuchu může být roztrháno na kusy a je to velmi ošklivý pohled. Ale těla obětí tohoto útoku nesla takové známky násilí, že stále nejsem schopen o tom hovořit,“ řekl další z lékařů, kteří byli vpuštěni na místo.

Teroristé prý prošli výcvikem v Pákistánu

Indické úřady po výslechu jediného přeživšího atentátníka oznámily, že teroristé podstoupili několikaměsíční výcvik v pákistánské základně islámské teroristické organizace Laškare tajjaba. V souvislosti s útoky předvolalo indické ministerstvo zahraničí pákistánského velvyslance a vyzvalo Islámábád, aby přistoupil k "energické akci" proti "elementům" v Pákistánu, které nesou za masakr v Bombaji odpovědnost.

Indie tvrdí, že za útoky stojí Dávúd Ibrahim, jenž se údajně ukrývá v Pákistánu.

Islámábád se od spojitosti s útokem distancuje, tvrzení podle pákistánského prezidenta Ásifa Alího Zardárího nejsou ještě důkazy. Zardárí varoval před tím, že cílem teroristů je právě rozpoutání konfliktu mezi Pákistánem a Indií. Také Washington oznámil, že žádné informace nenaznačují, že by s útoky v Bombaji měla něco společného pákistánská vláda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám