Hlavní obsah

Indická armáda má pod kontrolou oba hotely obsazené teroristy

BOMBAJ
Aktualizováno

Indická policie a armáda obsadila oba luxusní hotely, Tádž Mahál a Oberoi, v indické Bombaji, v nichž v uplynulých hodinách zadržovali teroristé rukojmí. Vojáci nyní procházejí místnost po místnosti a prohledávají je. Armáda také osvobodila osm rukojmích z tamního židovského centra.

Foto: Peter Keep, Reuters

Oheň na střeše hotelu Tádž Mahál v indické Bombaji

Článek

Už dopoledne policisté osvobodil rukojmí z hotelu Tádž Mahál, z budovy se ale stále ozývala střelba a výbuchy. Večer údajně vládní jednotky zabily tři ozbrojence a teprve poté získaly nad budovou kontrolu. Večer místního času policisté také zaútočili na hotel Oberoi.

:. Oheň na střeše hotelu Tádž Mahál v indické Bombajifoto: Reuters/Peter Keep

Teroristé na budovy v Bombaji zaútočili ve středu večer. Výbuchy se ozvaly na několika místech. Podle CNN při nich zemřelo celkem 125 lidí a dalších 320 bylo zraněno. Kromě toho drželi teroristé v hotelích desítky rukojmí.

Útoky byly dobře naplánovány a zřejmě připraveny ve spolupráci se zahraniční teroristickými skupinami. Soudí se tak podle výběru cílů - dvou luxusních hotelů - a koordinace útoků tak, aby způsobily co největší chaos.

K útoku se přihlásila skupina Dekánští mudžáhidové. O skupině není nic známo, je možné, že jde o nějakou odnož některé známější organizace.

BEZ KOMENTÁŘE: Bombaj a noc hrůzy. Zdroj: ČTK

Policisté při prohledávání okolí našli i osm kilogramů vojenské výbušniny RDX v restauraci poblíž hotelu Tádž Mahál. I ona zřejmě měla původně vybuchnout. Tento útok se ale nezdařil.

:. Liduprázdné nádraží ve městě Bombajfoto: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám