Hlavní obsah

Indové se spletli, místo pirátů potopili nevinné námořníky

Novinky, CNN, nka
BANGKOK

Domnělá pirátská loď, kterou minulý týden potopilo indické námořnictvo, zřejmě ve skutečnosti pirátům nepatřila. Ohlásil se její majitel, podle kterého se jednalo o thajskou rybářskou loď, kterou piráti krátce předtím obsadili.

Foto: Vivek Prakash , Reuters

Thajskou loď obsadili piráti na motorových člunech.

Článek

Osud rybářské lodi popsal námořník, který po jejím ztroskotání strávil šest dní na volném moři, než ho objevilo jiné plavilo. Dalších čtrnáct členů posádky zůstává nezvěstných, potvrzena je zatím smrt jednoho z námořníků.

Majitel lodi Vičarn Siričajekavat novinářům řekl, že jeho loď vezla z Ománu do Jemenu rybářské vybavení. U Somálského poloostrova se za ní pustili piráti v motorových člunech. Posádka ještě stihla zavolat o pomoc, pak s majiteli ztratila spojení.

O několik hodin později indické námořnictvo oznámilo, že narazilo na podezřelou pirátskou loď, obklopenou dvěma motorovými čluny asi 500 kilometrů od ománského přístavu Salála. Indové piráty vyzvali, aby se vzdali, ti jim ale odpověděli výhrůžkami a poté na ně vypálili. Indická fregata palbu opětovala a poslala thajskou loď ke dnu.

:. Indický kapitán popisuje potopení domnělé pirátské lodi.

Reklama

Související články

VIDEO: Indové potopili loď somálských pirátů

Indické námořnictvo ve středu oznámilo, že jedna z jeho lodí potopila u somálských břehů útočící plavidlo pirátů. Indická loď s názvem Tabar piráty objevila...

Výběr článků

Načítám