Hlavní obsah

V Pákistánu unesli íránského diplomata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÉŠÁVAR

V severozápadním pákistánském městě Péšávar unesli neznámí ozbrojenci diplomata z Íránu a zabili jeho strážce. S odvoláním na tamní policii o tom ve čtvrtek informovaly agentury. Incident následuje den po zabití amerického humanitárního pracovníka a dva dny po bombové explozi u místního sportovním stadiónu.

Foto: Ali Imam, Reuters

Bezpečnostní situace v Péšávaru se zhoršuje.

Článek

"Mohu potvrdit, že obchodní atašé íránského konzulátu byl unesen a jeho osobní strážce byl zabit," řekl agentuře Reuters policejní důstojník Núr Zar, který neuvedl jméno uneseného.

Diplomat byl údajně na cestě ke konzulátu. „Útočníci jeho auto pokropili kulkami, donutili ho zastavit a vytáhli z něj diplomata, zatímco jeho strážce byl zabit,“ citovala stanice BBC Banarase Khana. Policie obklíčila čtvrť, kde k únosu došlo a snaží se íránského diplomata najít.

Únos následoval jen den poté, co v Péšávaru zabili amerického humanitárního pracovníka a jeho řidiče. Stále není jasné, kdo byli útočníci.

V úterý zase v Péšávaru odpálil sebevražedný útočník nálož na sportovním stadiónu. Exploze zabila čtyři osoby a dalších 13 zranila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám