Hlavní obsah

Britského ředitele DHL v Kábulu zabil afghánský strážce

KÁBUL

Dva nejvyšší představitele zasilatelské společnosti DHL v afghánském Kábulu, kteří zahynuli při sobotním vražedném útoku na jejich auto, zastřelil Afghánec, jenž budovu hlídal. Muž pak obrátil zbraň proti sobě, uvedly v neděli afghánské policejní zdroje. Příčina není známa, nelze ale vyloučit, že motivem jednání strážce byl terorismus.

Článek

"Vyšetřování ukázalo, že ředitele DHL a jeho zástupce zastřelil před vchodem do sídla firmy jeden z afghánských strážců," prohlásil mluvčí afghánského ministerstva vnitra Zimarai Bašarj.

Obětí útoku byl ředitel kanceláře kábulské DHL David Giles a jeho jihoafrický náměstek Jason Bresler. Zahynuli ve svém voze. Auto bylo prostřílené a plné krvavých skvrn.

Po vražedném útoku strážce, který pracoval pro renomovanou bezpečnostní agenturu, obrátil zbraň proti sobě.

Afghánský ministr vnitra Mohammed Haníf Atmar uvedl, že nelze vyloučit, že šlo o projev terorismu. Strážce pocházel z oblasti, kde žijí Paštunové, z nichž často povstalecké hnutí Tálibán rekrutuje své bojovníky. Žádné důkazy o jeho napojení na toto radikální islámské hnutí však prý bezpečnostní síly nemají. Tálibán popřel podíl na tomto útoku.

Policie spoléhá, že jí případ pomohou objasnit dva lidé, kteří byli při útoku zraněni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám