Hlavní obsah

Venezuela chce zdarma rozdávat auta na zemní plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Venezuelský prezident Hugo Chávez prohlásil, že zdarma rozdá obyvatelům své země auta na zemní plyn, pokud se vzdají svých starých neekologických vozů. Napsala to agentura AP.

Foto: Denis Sinyakov , Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

Chávez plánuje spustit ekologický program již příští rok. Levicový prezident také doplnil, že k novým autům "přihodí" palivo na jeden rok zdarma. Podle něj to bude jen drobný výdaj navíc. Venezuela má velké přírodní zásoby ropy a zemního plynu. Za litr benzínu platí Venezuelané v přepočtu na české koruny asi 50 haléřů.

Hugo Chávez neupřesnil typy vozidel, které chce lidem přidělovat, a ani množství aut, které bude pro výměnu k dispozici.

Venezuela jako podivuhodná země

Politika venezuelského prezidenta často plní rubriky médií po celém světě. Hugo Chávez se totiž nevyhýbá kontroverzním prohlášením a mnohdy ještě bizarnějšími rozhodnutími. Například před několika měsíci neváhal označit německou kancléřku Angelu Merkelovou jako následovnici Adolfa Hitlera. Chávez tímto výrokem reagoval na slova Merkelové, která v rozhovoru pro DPA prohlásila, že Chávez není skutečným hlasem jihoamerických států.

Reklama

Související témata:

Související články

Venezuela odřízla Ameriku od dodávek ropy

Venezuela uzavřela ropné kohouty americké společnosti Exxon Mobile. Venezuelská firma PDVSA se k zastavení dodávek rozhodla po úspěších Exxonu u mezinárodních...

Výběr článků

Načítám