Hlavní obsah

Terorista tvrdí, že krize USA je vítězstvím muslimů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současné ekonomické problémy Spojených států jsou důkazem, že muslimové jsou na pokraji vítězství. Prohlásil to významný americký člen teroristické sítě Al-Káida na videonahrávce, která byla v sobotu zveřejněna na stránkách organizace SITE Intelligence, jež monitoruje internetovou produkci teroristických organizací.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Na půlhodinové nahrávce rodák z americké Kalifornie Adam Gadahn vyzval Pákistánce, aby si nevšímali etnických rozdílů a sjednotili se proti své vládě i americkým silám s cílem vytvořit islámský stát. Spojeným státům se vysmíval v souvislosti s hospodářskou krizí, která souvisí s jejich vojenskými intervencemi v zahraničí.

"Nepřátelé islámu stojí tváří v tvář zničující porážce, která se sama začíná projevovat v rostoucí krizi, jež zasáhla jejich ekonomiku," prohlašuje Gadahn. "Krizi, jejíž prvotní příčinou vedle neudržitelných a neúspěšných křižáckých výprav v Afghánistánu, Pákistánu a Iráku je to, že se (USA) otočily zády k Alláhovým zákonům, jež zakazují úročitelné transakce, vykořisťování, lakotu a nespravedlnost ve všech formách."

Dvacetidevítiletého Gadahna federální soud obvinil před třemi lety ze zrady a z poskytování logistické pomoci zahraniční teroristické organizaci.

Podle FBI se v roce 1998 přestěhoval do Pákistánu a šest let strávil ve výcvikovém táboře Al-Káidy jako tlumočník a konzultant.

Mediální pobočka Al-Káidy As-Saháb stále větší měrou používá anglicky namluvené videonahrávky, jež jsou určeny především pro muslimy v Pákistánu, kteří nehovoří arabsky.

Reklama

Výběr článků

Načítám