Hlavní obsah

Ze závadného sušeného mléka onemocnělo v Číně 13 000 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING/HONGKONG

Skandál se závadným kojeneckým mlékem se v Číně rozrůstá. Podle nedělních zprávy bylo hospitalizováno po jeho požití téměř třináct tisíc dětí. První nemocnou hlásí i Hongkong. Výkupci do mléka přidávali melamin, aby zamaskovali, že mléko ředí.

Foto: Stringer, Reuters

Děti čekají na ošetření po požití sušeného mléka, v němž byly chemikálie. problémy s ledvinami má asi 6500 dětí.

Článek

Podle nedělních údajů čínského ministerstva zdravotnictví bylo s potížemi hospitalizováno už 12 892 malých dětí, je to dvojnásobek dosud uváděného počtu. Čtyři děti po požití závadného mléka zemřely.

Případ se už rozšířil i za hranice. V neděli ohlásil první případ Hongkong. U tříleté holčičky, která dostávala v posledních 15 měsících sušené mléko čínské výroby od firmy Yili, lékaři našli ledvinový kámen. Hongkong okamžitě nařídil stažení osmi z třiceti produktů této firmy.

Potíže způsobuje průmyslová látka melamin, která byla nalezena nejen v sušeném mléce, ale také v čerstvém mléce celkem 22 výrobců. Byl přidáván do mléka, aby se neodhalilo jeho ředění vodou. Čínská policie v souvislosti s případem už zadržela 18 lidí, ve třetině firem vyrábějících sušené mléko byla přerušena produkce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám