Hlavní obsah

Indové blokují rozsudek nad českými entomology výmluvami na písařku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsudek nad dvěma českými entomology zadrženými v Indii za údajně protiprávní sběr hmyzu je sice už hotový, ale písařka nestačila zapsat závěrečnou řeč. Entomologové se dozvěděli, že píše pomalu a verdikt bude k dispozici v pondělí, řekl člen české entomologické společnosti Vladislav Malý, který hovořil s Emilem Kučerou.

Článek

Malého o novém vývoji informoval zadržený Emil Kučera. "Je to lumpárna, a další důkaz toho, že obžaloba proti Čechům nic nemá," hodnotil situaci pro Právo Malý.

Soud v indickém Dárdžilingu na konci srpna odročil vydáví verdiktu nad českými entomology Emilem Kučerou (52) a Petrem Šváchou (51), které obžaloba viní z nepovoleného sběru hmyzu a ilegálního vstupu do národního parku Singalila.

Přírodovědci už druhý den po zatčení upozornili, že si policie od nich vyžádala dvě desítky bianko podepsaných papírů, údajně pro vyhotovení seznamu zabavených předmětů a zařízení. Na ně bylo podle nich „přiznání“ dopsáno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám